Разделы новостей

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Наш опрос

Как лучше добавлять новые группы на сайт?
Всего ответов: 117

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2008 » Апрель » 7 » 8 квітня - Київ - Акція під посольством США
8 квітня - Київ - Акція під посольством США
14:33
П’ять років тому, 8 квітня 2003-го року, у Багдаді пострілом з американського танку вбито 35-річного українського журналіста, оператора Reuters Тараса Процюка, який виконував у столиці Іраку свої професійні обов’язки. Разом з Тарасом було вбито іспанського оператора Хосе Коуто. Представники уряду США заявили, що американський танкіст діяв правильно і відмовились проводити будь-які розслідування вбивства журналіста, а також виплатити сім’ї Тараса компенсацію.
Український уряд намагається не нагадувати про смерть українського журналіста, адже це може зіпсувати “партнерські” відносини між Києвом і Вашінгтоном. Але багато людей пам’ятають Тараса як активного учасника студентського руху початку 90-х років, як журналіста, який 2000-2001 років висвітлював громадянську акцію “Україна без Кучми” і надавав свої матеріали українським телеканалам, які не могли через існуючи в Україні цензуру об’єктивно висвітлювати тодішні події.
Друзі Тараса Процюка 8 квітня 2008-го року, о 14-00, вийдуть до посольства Сполучених Штатів Америки в Україні (вул. Ю. Коцюбинського, 10) для того, щоб нагадати урядам США та України про трагічні події 5-річної давнини.
Під час акції не буде жодної партійної символіки і жодних промов. Учасники акції передадуть представникам посольства портрет Тараса з датою і місцем народження і смерті журналіста.

Просмотров: 1133 | Добавил: valderrama | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]